Буркина Фасо продължава похода си след минимален успех над Тунис

Отборът на Буркина Фасо се класира за полуфиналите на Купата на африканските нации, след като победи Тунис с 1:0. На стадион "Румде Аджия" в Гаруа единствения гол в двубоя отбеляза Данго Утара в третата минута на добавеното време на първата част. Утара получи добър извеждащ пас от Блати Туре, нахлу в наказателното поле на съперника и се разписа с точен удар в долния ъгъл.

ВАР имаше две важни намеси в двубоя, като нападателят на Тунис Уаби Хазри имаше претенции за дузпа след единоборство със Сумалиа Утара, но след консултация с екрана край терена реферът прецени, че няма нарушение. В 83-та минута главния съдия показа жълт картон голмайстора Данго Утара за удар в лицето на съперников футболист, но след нов преглед на ситуация картонът стана червен. Въпреки това Буркина Фасо удържа преднината си, за да продължи напред, но тимът няма да може да разчита на Утара в полуфиналите.

По този начин Буркина Фасо отстрани Тунис на четвъртфиналите на Купата на африканските нации за трети път в историята (1998, 2017, 2021), а за място на финала "жребците" ще спорят със Сенегал или Екваториална Гвинея. /БГНЕС