БСП връща третия мандат неизпълнен

Парламентарната група на “БСП за България” ще върне третия мандат за съставяне на правителство на президента в четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

БГНЕС припомня, че до тук се стигна след като първата политическа сила „Продължаваме промяната“ не успя да състави кабинет с първия мандат, а от ГЕРБ-СДС го върнаха веднага на държавния глава. Третият мандат за съставяне на правителство президентът връчи на БСП на 18.07, но левицата не успя да намери мнозинство за него.

„В четвъртък, ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен. ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не искат да има закони, не искат да има КЕВР, искат да има хаос и беззаконие. Опасността, която предстои пред държавата от днес нататък е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство. ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание законодателната програма, предложена на БСП. "Възраждане" са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС, заяви Георги Свиленски от БСП след разразилия се в пленарна зала скандал. „В този парламент няма антикорупционно мнозинство, а има представители на тези, които искат да се възползват от корупцията“, подчерта още депутатът от БСП.

Трусовете между доскорошните коалиционни партньори се задълбочиха след като на 22.07. излезе запис от вътрешнопартийното заседание на „Демократична България“, на което партията обсъжда докъде са стигнали преговорите за съставяне на правителство. След изтичането на записа, лидерът на ИТН Слави Трифонов оповести, че приключват всякакви преговори за съставяне на правителство с доскорошните партньори. „Христо Иванов и ПГ „Демократична България“ говореха в парламента това, което наистина мислят. Лицемерието им лъсна пред всички. Говореха в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говореха, защото не знаеха, че са на живо. Като свикнеш с микрофоните и камерите, забравяш, че те всъщност излъчват. За пръв път в съвременната българска история видяхме истинското лице на задкулисието, манипулацията и лъжата, заяви Слави Трифонов във фейсбук. /БГНЕС