БСП разговаря с „Демократична България“ в търсене на подкрепа за нов кабинет

Мандатоносителят на третата и последна опция за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС – БСП, ще се срещне с представители на Демократична България. Това е трети кръг от консултации на левицата с партии в опит да бъде съставен нов кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата ще се състои в сградата на Народното събрание.

По-късно левицата ще разговаря и с независимите депутати, отцепили се от ПГ на "Има такъв народ".

Досега БСП проведе консултации с "Продължаваме промяната" и с "Има такъв народ". След разговорите с най-голямата парламентарно представена партия лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че срещата е минала добре и двете политически сили са препотвърдили управленската програма.

По време на разговорите от ПП поставиха условие да има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, което да се докаже, като по време на преговорите се приеме законът за КПКОНПИ и се избере Бойко Рашков за шеф на комисията за противодействие на корупцията.

След срещата с ИТН стана ясно, че с БСП са се договорили да работят по управленската програма, изработена от БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", като ИТН са предложили някои допълнения.

„Като цяло нямаме нито червени линии, нито особени различия в разбирането си за бъдещето на държавата“, каза след срещата Тошко Йорданов от ИТН./БГНЕС