БСП преговаря с „Има такъв народ“ за съставяне на правителство

БСП продължава преговорите в опит за съставяне на правителство с третия мандат в рамките на 47-ото НС, предаде репортер на БГНЕС.

За сряда в 14.00 часа е насрочена срещата между преговарящите от двете страни.

„Най-сложно е възстановяване на диалога между ИТН и ПП“, коментира веднага след връчването на третия мандат лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„ИТН нямат конфликт с БСП, които имат нелеката задача да обединят партиите от коалицията. Не е логично Асен Василев и Кирил Петков да бъдат в изпълнителната власт“, коментира пък депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов преди дни. Той отказа да назове кой би бил най-подходящият кандидат за премиер. "Ние бяхме заслепени, че тези хора са завършили в чужбина, че имат нужното образование, че са подготвени, но шест месеца по-късно се оказа, че са преяли с власт", изтъкна Балабанов. ИТН не се страхуват от избори и не се опитват да се задържат на власт. Ако не е възможно да продължим заедно, няма нищо по-прекрасно да излезем отново на избори, уточни депутатът.

Ако се стигне до нови предсрочни парламентарни избори, ИТН ще се явят самостоятелно, а не в коалиция, категорични са от партията. /БГНЕС