БСП кани Пламен Николов на изслушване във вторник

В разговорите за съставяне на правителство ние сме най-ясни, последователни и принципни. Имаме План в 4 стъпки и го следваме: първата беше разговори за политики – знаете, че той приключи в петък.

Втората – състав на Министерския съвет. Третата – намиране на формула за споразумение за подкрепа. И четвъртата – след като свършим цялата тази работа – свикване на нашия НС, който да каже последната си дума - „да“ или „не“. Дотук сме изминали само първата стъпка.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод кандидатурата на Пламен Николов от ИТН за бъдещ министър-председател, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Левицата провежда традиционния си събор на Бузлуджа.

"Очакваме съставът на МС да бъде обявен публично преди да бъде внесен в зала. След това ни остава да говорим с колегите от ИТН за формулата за споразумение, и последната стъпка е свикването ни на НС.

Що се отнася до кандидатурата за премиер – запознахме се с колегата по време на преговорите за политики той беше част от преговорния екип на ИТН в частта „Образование“. Там показа компетентност и диалогичност в тази сфера, но разбира се, това не е достатъчно.

Затова ние във вторник ще го поканим на общо събрание на ПГ на БСП и на нашите коалиционни партньори. Искаме да го изслушаме и да получим гаранции, че това, за което се договорихме по време на преговорите за политики, ще бъде изпълнявано от следващия МС" допълни Нинова./БГНЕС