БСП и ИТН седнаха на масата, разбират се по готовата управленска програма

Днес трябва да си кажем - "да, правим правителство" или "отиваме на избори". Да е ясно и да се знае. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към представителите на „Има такъв народ” в началото на срещата за съставяне на ново правителство в рамките на третия мандат, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата се провежда в сградата на Народното събрание. Още в началото ѝ Нинова поиска яснота, за да не си губят времето преговарящите екипи и заяви намерението на БСП за съставяне на правителство. Тя призова днес да не се говори за структура и персонален състав на Министерски съвет.

Лидерът на БСП отбеляза, че ИТН са получили изготвената управленска програма и настоя разговорите да стъпят върху нея. Нинова попита представителите на ИТН за тяхната позиция, документът е отворен и за предложения и допълнения.

Смятаме, че трябва да има диалог, а не изнудване. Що се отнася до програмата, която трите партии си изготвихте, тя в огромната си част покрива коалиционното споразумение, което имахме. Идваме с готови предложения по нея. Ще работим върху нея. Тук няма никакви различия, заяви от своя страна председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Думата взе и Ива Митева, която призова днес двете партии да покажат мъдрост.

Твърдо заявяваме, че сме готови на конструктивни разговори. Нашето категорично и последователно мнение е, че избори в момента не са необходими и ще задълбочат кризата и изходът от тях ще са следващи избори, заяви Ива Митева. /БГНЕС