Бруклин разби Оклахома Сити след нов трипъл-дабъл на Хардън

Отборът на Бруклин Нетс разби Оклахома Сити Тъндър със 147:125 като гост в мач от редовния сезон на НБА. Наставникът на Нетс Стив Наш даде почивка на Кевин Дюрант, но другите две звезди на тима - Джеймс Хардън и Кайри Ървинг, играха на високо ниво и отбелязаха по 25 точки за успеха.

Джеймс Хардън реализира трети трипъл-дабъл за последните две седмици.

Хардън добави 11 асистенции и 10 борби, за да запише третия си трипъл-дабъл за тима след трансфера си на Източния бряг преди две седмици. Играчите на Бруклин бяха много ефективни в атака, като имаха 57 процента успешна стрелба и реализираха рекорден брой точки от началото на сезона, а общо деветима играчи на отбора вкараха 10 и повече точки. За Тъндър дебютантът Тео Малидън наниза шест тройки от шест опита и завърши с 24 точки, колкото реализира и Шей Гилгъс-Алекзандър. За Бруклин това бе четвърта поредна победа в Лигата, като тимът заема второ място в Източната конференция с актив от 13 победи и 8 загуби. Оклахома Сити е на 11-та позиция на Запад с баланс 8-10.

Лидерът на Запад Юта Джаз записа 11-ти пореден успех след 120:101 над Далас Маверикс у дома. Боян Богданович вкара 32 точки за победата, Майк Конли добави 22 точки и 9 асистенции, а Руди Гоберт се отчете с 14 точки и 12 борби. За Маверикс над всички бе Лука Дончич с 25 точки, 7 асистенции и 6 борби. Юта е с актив 15-4, докато Далас е на 13-то място в Западната конференция с 8 победи и 11 поражения. /БГНЕС