Бруклин разби Милуоки за втори пореден успех в серията

Отборът на Бруклин Нетс поведе с 2-0 срещу Милуоки Бъкс в полуфиналната плейофна серия от Източната конференция между двата тима, след като разби своя съперник със 125:86 у дома във втория мач. Нетс бяха без контузения Джеймс Хардън, който получи проблем със сухожилие в началото на първия двубой, но в негово отсъствие другите двама от голямото трио на тима - Кевин Дюрант и Кайри Ървинг - поведоха своите към успех.

Дюрант реализира 12 стрелби от 18 опита за 32 точки и 6 асистенции, а Ървинг се отчете с 22 точки и 6 асистенции. Играчите на Бруклин показаха страхотна успеваемост в стрелбата, като стреляха 52.1 процента в целия мач, включително и 21/42 от тройката. За Милуоки нито един играч не достигна границата от 20 точки, като най-резултатен бе Янис Адетокумбо с 18 точки и 11 борби. Мач номер 3 в серията е в четвъртък в Милуоки.

Тимът на Финикс Сънс направи много силни заключителни 20 минути, за да навакса изоставане от 10 точки в средата на третата част и да стигне до победа над Денвър Нъгетс със 122:105 у дома в откриващия мач от полуфиналния сблъсък. Четирима играчи на Финикс достигнаха кота 20 точки, като най-резултатен бе Микал Бриджис с 23 точки, Крис Пол добави 21 точки, 11 асистенции и 6 борби, а центърът Деандре Айтън се отчете с 20 точки и 10 борби. Фаворитът за MVP на сезона Никола Йокич бе над всички за Денвър с 22 точки и 9 борби. Следващият мач в серията е в сряда отново във Финикс. /БГНЕС