Бруклин и Минесота прогресираха към плейофите на НБА

Кайри Ървинг изигра страхотен мач, за да изведе Бруклин Нетс към плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА) след успех над Кливланд Кавалиърс със 115:108 у дома.

Гардът на „мрежите“ вкара 12 от 15-те си стрелби от полето, за да приключи с дабъл-дабъл от 34 точки и 12 асистенции за победата, която праща Бруклин срещу втория поставен в Източната конференция Бостън Селтикс в среща от първия кръг на плейофите, която започва в неделя. Ървинг, който ще се изправи срещу бившия си отбор, бе перфектен от игра в първите три четвърти, като направи първия си пропуск едва в началото на заключителните 12 минути.

Ървинг (л) поведе Нетс към успех над бившия си тим.

30-годишният баскетболист бе подкрепен от другата звезда в отбора на Нетс – Кевин Дюрант, който изигра поредния си силен двубой, приключвайки с 25 точки, пет борби и 11 асистенции. Бруклин поведе от самото начало на сблъсъка и не допусна да изостане в един момент от мача, вкарвайки впечатляващите 40 точки в откриващата четвърт, за да отвори разлика от 20 пункта, която „кавалерите“ не успяха да наваксат. Кавалиърс ще играят сега с победителя от другия мач от плей-ина на Изток, който противопоставя Шарлът Хорнетс и Атланта Хоукс, за място в първи кръг на плейофите.

В другата среща във вторник, Антъни Едуардс и Д‘Анджело Ръсел поведоха Минесота Тимбъруулвс към трудно извоювана победа над Ел Ей Клипърс, с което си гарантираха седмото място в Западната конференция. Едуардс вкара 30 точки, а Ръсел добави 29 за успеха със 109:104 у дома и мач с втория поставен Мемфис Гризлис в първи кръг на плейофите.

Едуардс наниза 30 точки за победата над Клипърс.

Триумфът на „гризлитата“ дойде независимо от слабото представяне на центъра Карл-Антъни Таунс, който напусна паркета заради натрупани нарушения в началото на последната четвърт, след като реализира едва 11 точки, при пет борби и три асистенции. Напускането на Таунс се оказа ключово за драматичния край на срещата от Минесота, като Тимбъруулвс влязоха в серия от 13-2, която направи и разликата между тях и „ножиците“.

Клипърс ще чакат победителя от мача между Ню Орлиънс Пеликанс и Сан Антонио Спърс, а спечелилият двойката ще бъде съперник на водача на Запад Финикс Сънс в първи кръг. /БГНЕС