Бродуей отваря на 14 септември

Театрите на Бродуей ще могат отново да приемат публика от 14 септември, няма да има ограничения за максималния им брой в залата, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

"Шоутата на Бродуей ще бъдат готови да приемат публиката си от 14 септември със 100% капацитет на аудиторията <...>. Бродуей е голяма част от идентичността и икономиката на Ню Йорк и ние сме развълнувани да видим, че завесата отново се вдига", написа Куомо в Туитър. Той добави, че продажбата на билети за представленията ще започне от утре, 6 май.

През март кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че градът планира да отвори отново киносалоните през септември и ще представи на държавата предложения за безопасното отваряне. Като предпазни мерки бяха отбелязани откриването на пункт за ваксинация срещу коронавирус за работниците в театралната индустрия, както и организирането на „горещи точки” в града за експресни тестове.

Всички представления на Бродуей бяха преустановени на 12 март 2020 г. поради пандемията. По това време репертоарът се състоеше от 31 спектакъла и мюзикъла, включително осем нови представления. Течаха репетиции за още осем продукции, чиито премиери бяха насрочени за пролетта на миналата година. Миналия октомври асоциацията „Бродуейска лига”, която обединява над 700 собственици на театри и артистични директори, продуценти и други работници в индустрията, обяви, че представленията ще бъдат възобновени не по-рано от 30 май 2021 г./БГНЕС, ТАСС