Бразилка спря Швьонтек още на осминафиналите в Торонто

Световната номер 1 Ига Швьонтек отпадна още в осминафиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Торонто, след като загуби от бразилката Беатрис Хадад Мая с 4-6, 6-3, 5-7. Швьонтек търсеше своята 50-та победа от началото на сезона, както и 24-та поредна на ниво Мастърс 1000, но бе спряна от Хадад Мая след тричасова битка.

"В началото ми беше трудно да намеря ритъма на игра, може би защото тя играе с лява ръка и ми беше трудно да се наглася към сервиса ѝ. Щях да се справя без вятъра, но условията бяха доста луди", сподели полякинята след поражението. "Наясно съм какви грешки направих в третия сет, така че знам върху какво трябва да работя и какво трябва да подобря за следващия турнир", допълни Швьонтек.

В друг мач от третия кръг на надпреварата американката Коко Гоф преодоля 15 двойни грешки, за да победи Арина Сабаленка от Беларус със 7-5, 4-6, 7-6(4). Сабаленка не остана по-назад от своята опонентка и направи цели 18 двойни грешки. За 18-годишната Гоф предстои сблъсък с двукратната победителка в Големия шлем Симона Халеп, която победи швейцарката Жил Тайхман в два сета. /БГНЕС

Категории: