Ботев и АПОЕЛ оставиха интригата за реванша след нулево равенство в столицата

Ботев Пд и АПОЕЛ Никозия направиха нулево равенство в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Канарчетата“, които започнаха новия сезон в Първа лига с две поредни загуби, показаха зъби срещу кипърците и всичко ще се реши в реванша в Кипър след седмица.

Ботев и АПОЕЛ не си вкараха на Националния стадион.

На Националния стадион „Васил Левски“ в столицата, пред погледа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, възпитаниците на Азрудин Валентич имаха своите възможности и се държаха равностойно на по-именития си съперник, който също имаше шансове пред вратата на Хидайет Ханкич.

В заключителните минути футболисти на АПОЕЛ бавеха играта заради получени схващания, докато „жълто-черните“ можеха да се поздравят и с победата при две добри ситуации. Първо, влезлият в 70-та минута от резервната скамейка Мартин Секулич за малко не намери друга от смените на Валентич – Димитър Тонев, с пета в наказателното поле, а късен ъглов удар бе близо до това бъде засечен от играч на пловдивчани.

"Канарчетата" получиха подкрепа от верните си привърженици.

В крайна сметка, всичко ще се реши в реванша в Никозия идния четвъртък, 28 юли, от 20:00 часа българско време. Победителят ще играе в следващата фаза с един измежду Кизилжар Петропавловск (Казахстан) или Осиек (Хърватия). /БГНЕС