Бостън отвърна на Маями и изравни финалната серия на Изток

Бостън Селтикс надигра категорично Маями Хийт със 127:102 като гост в мач номер 2 от финала на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). По този начин „келтите“ отнеха домакинското предимство на „горещите“ и се реваншираха за загубата си в първия сблъсък във Флорида.

Смарт (д) се завърна и остана на косъм от трипъл-дабъл.

Ключово за успеха се оказа завръщането в стартовата петица на Ал Хорфърд и Маркъс Смарт, които пропуснаха първата среща, както и силното първо полувреме на Селтикс, в което те изковаха успеха след аванс от 70:45 на почивката. Джейсън Тейтъм бе над всички за победителите с 27 точки, пет борби и пет асистенции. С по 24 се отчетоха Джейлън Браун и Смарт, като Защитник на годината в НБА остана близо до трипъл-дабъл – 24 пункта, девет борби и 12 асистенции. Хорфърд и Пейтън Причард добавиха по 10, а Грант Уилямс направи силно включване от пейката с 19 точки.

За Хийт Джими Бътлър, който в откриващия двубой вкара 41 точки, отново се представи на ниво, завършвайки с 29 пункта, шест борби и три асистенции. Този път обаче той получи по-малко помощ от съотборниците си, като Гейб Винсънт и Виктор Оладипо приключиха с по 14 точки, а Тайлър Хиро добави 11.

Мач номер 3 ще се проведе в зала „ТиДи Гардън“ в Бостън в събота вечерта. В другия финал на Запад Голдън Стейт Уориърс и Далас Маверикс продължават в петък серията си след успеха на „воините“ в първия сблъсък със 112:87 в Сан Франциско. /БГНЕС