Бостън наказа Мемфис с 21 тройки

Отборът на Бостън Селтикс победи Мемфис Гризлис със 119:109 у дома в мач от редовния сезон на НБА. В "Ти Ди Гардън" домакините показаха страхотна стрелба от далечно разстояние, като нанизаха 21 тройки, за да стигнат до четвърти пореден успех в Лигата.

Двубоят бе изпълнен с обрати, като Мемфис дръпна с 9 точки през първата част, а Бостън водеше с 15 в края на втората, но малко след края на последната четвърт резултатът беше равен. В крайна сметка след общо 13 размени на водачеството, играчите на Бостън бяха по-решителни в заключителните минути и стигнаха до победата.

Любопитното е, че Селтикс реализираха повече стрелби за три точки (21), отколкото за две (18), а освен това опитаха много повече изстрели от далечно разстояние - 51 срещу 37. Тази стратегия даде резултат, до голяма степен благодарение и на надмощието в подкошието, като Бостън взе 20 борби повече от съперника, печелейки цели 14 борби в нападение.

Най-резултатен за победителите бе Дерик Уайт с 23 точки и 10 асистенции, Сам Хаузър добави 20 точки (6 тройки), а общо осем играчи на тима вкараха 10 и повече точки. За Гризлис над всички бе Джа Морант с 25 точки, 6 борби и 7 асистенции.

Бостън продължава да е отборът с най-добри показали в Лигата, като вече има 41 победи и 16 загуби, докато Мемфис е на второ място в Западната конференция с баланс 34-22.

В другия мач от тази нощ Торонто Раптърс победи Детройт Пистънс със 119:118. /БГНЕС