Босненското разузнаване: Додик планира бягство от БиХ

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина Зукан Хелез заяви, че президентът на Република Сръбска Милорад Додик планира да избяга от Босна и Херцеговина и че разполага с информация от разузнаването за това.


„Милорад Додик отрови политическата ситуация в Босна и Херцеговина за около 15 години и това е краят. Това е върхът на играта“, каза министърът на отбраната пред БХРТ.

„След две години Република Сръбска ще има голям дълг за погасяване, с висока лихва, след две години ще има 1,6 милиарда, а това е огромна сума дори за по-развитите страни в света. Той има няколко възможности. Най-вероятно затвор. Има данни на разузнаването, че той планира да избяга от Босна и Херцеговина. Той не може да излезе от тази ситуация. Сам си го направи. Той от години заплашва. Казва, че някой ще унищожи РС, затова се защитава. Той каза много обиди по адрес на Босна и Херцеговина. И това ще му се върне като бумеранг, а гражданите на североизточна Босна и Херцеговина ще спечелят най-много“, каза Хелет. /БГНЕС