Борусия Д се провали, титлата в Германия е за Байерн

Борусия Дортмунд се провали в опита си да спечели титлата в Германия. "Жълто-черните" имаха аванс от две точки пред Байерн преди последния кръг, но едвам се добраха до 2:2 срещу Майнц у дома. В същото време баварците спечелиха с 2:1 гостуването си на Кьолн и изпревариха Дортмунд по голова разлика за първото място в крайното класиране на Бундеслигата.


Началото на мача в Дортмунд бе шокиращо за домакините. Майнц повече в 15-ата минута, когато Едимилсон центрира от корнер и защитникът Андреас Ханче-Олсен реализира с глава. Веднага след това Борусия получи възможност да отговори. Рафаел Герейро бе съборен в наказателното поле и след намесата на ВАР последва дузпа. Себастиан Алер застана зад топката, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите.

И за да станат нещата още по-трудни в 24-ата минута Майнц реализира втори гол. Този път Джей-Сун Лий намери Карим Онисиво, който се разписа с глава и направи 2:0 за Майнц.

По това време Байерн вече водеше, след като в осмата минута Кингсли Коман прати топката в далечния ъгъл за 0:1. Последва греда за баварците на Томас Мюлер преди в 44-ата минута Сане да вкара втори гол, който обаче бе отменен заради игра с ръка.

В 69-ата минута Рафаел Герейро върна един гол за Борусия след пас на Джио Рейна. Малко след това Кьолн получи дузпа. Гнабри игра с ръка, а първоначално рефера отсъди свободен удар, но ВАР прегледа положението и се оказа, че нападателят прави нарушението в наказателното поле. Любичич реализира от бялата точка и при това положение титлата бе за Борусия.

"Жълто-черните" продължиха с пропуските и в 89-ата минута Байерн вкара. Джамал Мусиала реализира с удар от границата на наказателното поле и даде титлата на баварците.

В 96-ата минута Зюле се разписа за 2:2 на мача в Дортмунд, но това това не бе достатъчно и разочарованието остана за Борусия.

Други резултати:

Борусия М - Аугсбург 2:0

Бохум - Байер Леверкузен 3:0

Айнтрахт - Фрайбург 2:1

РБ Лайпциг - Шалке 4:2

Щутгарт - Хофенфайм 1:1

Унион Берлин - Вердер 1:0

Волфсбург - Херта 1:2. /БГНЕС

Категории: