Боруков: Силите между четирите отбора са абсолютно изравнени

Силите между четирите отбора са абсолютно изравнени. Това заяви за БГНЕС избраният за Играч номер 1 на 23-и кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуб България Преслав Боруков от Етър, предаде репортер на БГНЕС. Нападателят на „болярите“ бе отличен заради двата си гола при успеха над Берое с 2:1 под Аязмото.

Нападателят на Етър отказа да коментира бъдещето си.

Благодаря на всички треньори, които гласуваха за мен за Играч номер 1 на 23-и кръг и благодаря на моите съотборници, защото смятам, че от ситуацията, в която се намирахме – а именно без точка в първите осем кръга, сега с актив от повече точки, се справяме добре и се надявам да не изпаднем от А група. Последният мач имахме възможността да излезем на десетата позиция, ако Ботев бе загубил своя мач с Лудогорец, за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу Славия“, започна той.

Сега ни предстоят тежки мачове с преките съперници в долната половина – надявам се да спечелим максимален брой точки, да избегнем плейофа и да завършим на 11-та позиция, това е целта. Към момента имам действащ договор с Етър до края на сезона, след като мине сезонът, ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си. Не искам да коментирам този въпрос, защото искам първо да се фокусирам върху мачовете и да се поздравим с успех във Велико Търново, и да спасим клуба, което е на първо място и е най-важното“, продължи офанзивният футболист по повод бъдещето си.

На въпрос на БГНЕС дали са изравнени силите между четирите отбора, борещи се за своето оцеляване, той отвърна: „Да ви кажа, ние взехме повече точки от отбори, които са в по-горната половина като ЦСКА 1948, Берое, Черно море и все някак си с отборите, които са от по-долните позиции като Враца и Монтана не успяваме да вземем победата, дори като домакини, затова сега смятам, че сега ще е още по-тежко, понеже доколкото знам програмата в първите два мача сме гости, след това сме домакини. Мисля, че разликата между четирите отбора е около четири точки и просто няма да има нито един слаб мач и мач за подценяване, така че силите са абсолютно изравнени заради напрежението, което е основен фактор вече“.

Боруков коментира и информациите за расистки скандал между вратаря на Славия Светослав Вуцов и нападателя на Етър Гаетан Миси Мезу. „Аз съм юноша на Левски, Светльо Вуцов също го познавам, аз не съм присъствал на терена, когато се разви тази ситуация, не съм чул и разбрал нищо. Аз познавам Светльо Вуцов, мисля, че е възпитан младеж, не знам как се е отразило на останалите играчи. Публиката на Етър за пореден път показа как, дори в рамките на един ден след официалната заповед на министъра на здравеопазването за допускането на фенове, хората се организираха, закупиха билети, видяхте каква хореография бяха направили. Особено след първия гол си личеше как публиката се радваше, защото в последно време това не беше разрешено“.

Няма как да попиеш нещо от съветите на Бербатов, защото той е голям нападател, бил е голмайстор на Висшата лига. Правим тренировки с него и останалите нападатели – вкарахме повече голове след неговото идване, имаме си и старши треньор в лицето на Александър Томаш, който отговаря за тактическата дисциплина, Бербатов помага само на нападателите, това е неговата функция в клуба. Футболът е за феновете и че тяхната реакция, която беше доста остра по футболните отбори показа какво може да е развитието на такава Суперлига и затова всичко беше бързо съкратено. Самите фенове показаха, че не искат техните отбори да участват в такъв проект. Разбира се, тежко е, играе се често през 2-3 дни мач, дори сега имахме такъв период и в Етър – натрупва се умора и не доставя максималният ефект от играчите, ако те са готови на 100%“, завърши Боруков по отношение влиянието на Димитър Бербатов върху формата на нападателите в клуба и идеята за Суперлигата. /БГНЕС