Борисов: Тошко ти Хитлер ли стана, за да определяш кой да е в НС

Тошко Йорданов не е човекът, който ще определи дали ГЕРБ да е в парламента. Рашковщината ще преживеем по-лесно, тя си заминава. Има тежка четвърта вълна на коронавируса, която ни залива. Само България не си е взела парите от Брюксел парите по Плана за възстановяване. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград.

"Родина е това, което ти е в сърцето. И да умираш, ако трябва. Аз съм се клел в знамето и знам, че има хиляди мюсюлмани, които могат да кажат същото. В този фантастичен край живеят и християни, и мюсюлмани". Това каза в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в абсурдна ситуация", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че ГЕРБ са спечелили изборите в България, а партията на Слави е успяла да мине пред тях с 1% от чужбина, който са ги броили 3 дни.

"С ДПС, които уж президентът се кара, двете комисии, които определят бъдещето на България, регионалната и икономиката, са на ДПС", изтъкна Борисов.

"ДПС така се скараха с Христо Иванов. Тогава и ДПС си вдигна електората, и Христо Иванов си го вдигна. Сега правят същото, иначе нямаше как да им дадат двете, комисии, които определят бъдещето на България.

Има тежка четвърта вълна, която ни залива. Днес се обадих на проф. Мутафчийски, за да му честитя рождения ден. Да са ни живи и здрави професорите, които имаме. Тези не знаят какво правят сега. Скоро ще препълните интензивните, ще препълните моргите и ще видите тогава какво става", обърна се той към служебния кабинет на Румен Радев.

"Що не ме викнат сега в парламента да ме питат защо не сме купили ваксината Спутник V. Сега в момента в Русия умират по 800 на ден от коронавирус", попита Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в страната е имала нулева миграция, а сега ни залива нова мигрантска вълна. Бившият премиер призова България да се погрижи поне за афганистанците, които са помагали на българите.

"Тайно се опитва да прави нещо служебното правителство. Когато отидохме на 27 юли в центровете и казахме, че правителството не се справя с нелегалната миграция и центровете са препълнени. Афганистан е друго, тези хора бягат от смъртта", каза Борисов и уточни, че днес за първи път за пет години са поздравили Радев по повод решението му за Ф-16.

"Трябваме да съберем цялата ескадрила. Имат 63 депутати от ГЕРБ-СДС и това е правилно. Аплодираме това ваше решение. А те ни обясняват, че са пратили писмо, но то не значело нещо. Ами като не значи нищо, не го пращайте", добави лидерът на ГЕРБ.

"Платихме 1,8 млрд. за 8 самолета. И ги платихме ние, не ги оставихме на другите. Сега парите за следващите може да ги разсрочим", поясни Борисов и заяви, че ние сме единствените, които не сме помогнали на Турция за пожарите. "Можеше символично да изпратим една пожарна, да покажем, че като съседът гори, сме готови да помогнем", отсече той.

"В Родопите, и там е много красиво, там са 100% мюсюлмани, няма нито един християнин, но мрат за нашата партия, защото им направихме пътища, училища и сега им помогнахме след пожарите. Събрахме пари от субсидията", разкри Борисов.

"Този регион помни Възродителния процес и какво значи да се сбият два етноса. И вместо да сме си заедно всичко, ние си обясняваме на кой кой му е родината и къде му е сърцето. Тук е и вие сте го доказали много пъти", обърна се Борисов към гостите на събитието.

"Такива лъжи се изсипаха по мой адрес. Толкова лъжи, не мога да повярвам колко добре го направиха. Но сега им блесна цялата същност. Какви са им кандидатите за министри и как само се карат за постове. И сега искат само актуализация, за да имат едни пари, които да похарчат", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му те са направили на практика нова магистрала с ремонта на участъка от Чирпан до Стара Загора. "800 млн. лв. заделихме и платихме", допълни Борисов.

"Ние на Перник с кмет на БСП какво ли не дадохме. И на Разград с друг кмет дадохме няколко милиона да се направят булевардите. В тази криза не се поддавайте нито на Радев, нито на ДПС. Не им се поддавайте на игрите, иначе помните по време на изборите как ДПС си играха за ИТН", сподели бившият премиер.

Кмет от населено място в областта разкри пред гостите, че той е бил един от репресираните кметове, като лично е бил привикван от щефа на полицията.

"Парите, които бяха по отделна сметка за "Хемус", Асен Василев ги взе, за да каже, че все едно е събрал повече пари. И сега искат да актуализират бюджета. Защо? Нали сте събрали повече пари", попита той.

Според него в момента служебното правителство умишлено забавя да пусне един участък от магистрала "Хемус" и най-вероятно ще я пуснат по Никулден, за да кажат, че те са я построили, а не ГЕРБ.

"Разбирам, че Тошко бил казал, че не му пука какво казва ГЕРБ, защото ГЕРБ не трябва да е в парламента. Чакай малко. Ти Хитлер ли стана, бе? Кой си ти, че да определяш кой да е в парламента. Ето ги тези хора, дай да ги изтържем, за да си доволен", негодува Борисов.

"Ако отидем на избори, ще се мобилизираме повече и след това ще трябва да се направи нещо, за да се спасява държавата. Гърция си получи парите и ги похарчи от Плана за възстановяване. Само България не си е взела парите. 50 млрд. стоят в Брюксел. И ние не го даваме, защото планът на Дончев е по-добър от плана на Пеканов. Това им е капацитетът", отсече лидерът на ГЕРБ.

"Вие Виденовата зима преживяхте, Рашковщината ще я преживеем по-лесно, а и тя си заминава", завърши Борисов и благодари на гостите за подкрепата. /БГНЕС