Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов. Трябваше да го изберат за шест месеца, да започне да работи, да подреди нещата, пък после да ги остави да работят. Както си сменя кандидатите за министри, така и утре ще го смени това момче. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Котел, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Към Радев имам една забележка: данъчен измамник беше назначен за шеф на НАП, много умен финансов измамник според неговите сътрудници датчани, беше назначен от Радев за финансов министър.

Вчера излъга, че имало приходи в бюджета – взел над 400 милиона от "Хемус" и ги написал като излишък. Тези измамници взеха бъдещето на Запада и Северозапада – Румен Радев ги ликвидира. И той в един момент се сгромоляса митът, че служебното правителство е добро, и с Йотова побързаха да дадат мандата-

Който и да беше излъчил Слави Трифонов за премиер, няма как да знае всичко; значение има, че не е Слави Трифонов.

Вчера станахме свидетели на друго – че вътрешен министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, в България ГЕРБ отново ви победи, и два дни мерихте двата процента от чужбина! И това не е важно – дали сме първи или пети, няма значение. Мая Манолова с 5.01% се държи все едно е спечелила, и си почва да пита, да иска, да говори, и се чувства като победител!

В момента, в който Радев принуди Слави да извади човека си за премиер, и с най-грозните думи беше съпроводен от протест, организиран от Радев и Божков, защото те нямат нужда от стабилна държава, каза още Борисов.

"Радев преди година каза, че предишният парламент няма легитимност, и сега вкара улицата в парламента. Системните партии попаднали в този хаос не знаят какво да правят, защото в Европа никой никъде не е попадал в такъв хаос. За четири дни четирима премиера – Антоанета Василева ли, Петър Илиев ли, сега този Николов.. ами и Христо Иванов като видя, че няма да му назначат министрите, посърна. И сега Слави като му каза, че ще си сложи министрите, те от ДБ вече са тъжни, и не знаят дали ще подкрепят изобщо кабинета.

Ние не участваме в абсолютно никакви разговори с тези партии, които ще загробят държавата. Радев успя в едно – раздели нацията, направи ни да се мразим.

Всички казват – нови избори. В тези имаше илюзия – да махнат ГЕРБ, и да назначат протестните партии.

Вчера Радев унижи новия премиер, унижи лидера на ПГ на ИТН, той ще заведе държавата на нови избори. Корнелия само тя може да си помисли, че с четвъртото място, или третото, с 30 депутати, си мисли, че може да управлява. Нормален човек не може да си го помисли това, но тя си го мисли. Но и тя има претенции непрекъснато кой и с кого, затова и с нея не вървят разговорите, допълни лидерът на ГЕРБ.

Сега Радев е в паника – причини на хората държава без План за възстановяване, взеха парите от инфраструктурните проекти, които ние бяхме спестили, - ето, едните искаха да откраднат ББР, а другите искаха да я източат. Но и тази далавера им се разтури.

Всеки нормален човек разбира, че Радев създаде етническа война вътре в политическите партии, и няма излизане от това. Понеже няма политическа класа вече, виждам само единствено Слави да излезе и събере лидерите на другите партии – готов съм на игра с кворума, за да изберат правителство, за да си понесат глупостите и компроматите, които изляха към нас.

И медиците, и земеделците, всички виждат, че им няма парите.

Решението е Слави да ги събере, да го закове, и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори няма как да се направи правителство вече. Те се мразят, маризят, обиждат, .. то вече е счупено! Вече между тях има недоверие, - работил съм в коалиция с Каракачанов, Сидеров, и пр., и знам какво е да се работи в коалиция.

Единственият виновник за това е Румен Радев!

По-добре Слави да започне за шест месеца, да ги подреди, и да ги остави! Пък и хората го харесват, така че да си поеме отговорност.

Ще ходим с плавници и шнорхели; ББР трябва да бъде открадната и източена. Затова Киро (Кирил Петков, министър на икономиката – бел.-ред.) седна до един язовир, снима се, и това беше, и отиде в ББР да дава безплатни кредити на свои фирми.

Това, което прави България с Македония, или с неваксинирането, или останалото, е хаос, и това се вижда от Европа, добави бившият премиер. /БГНЕС