Борисов се яви в ГД Национална полиция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в ГД Национална полиция. Отпред го чакаха протестиращи от ГЕРБ, които го подкрепиха, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов е призован за снемане на сведения.

„Никой не е организирал протестиращите пред сградата на полицията“, каза той.

Бившият премиер коментира казуса, който се е създал в Централната избирателна комисия във връзка с неговата молба да не бъде обявяван за депутат в новото 46 Народно събрание.

„Започвам с ЦИК. В желанието си да ме унижава тя ме остави вчера за депутат, само че като такъв не могат да ме викат тук, затова посред нощ си смениха решението“, заяви Борисов.

По отношение на сигналите, за които беше викан да даде показания, лидерът на ГЕРБ каза, че те са на принципа „някой нещо чул, че някой, който правел крос нещо говорил“. Той уточни, че става дума за събития от 2009 и 2012 г. и заплахи, че щял да яде някого.

Борисов сам съобщи за насрочения разпит във вторник по време на брифинг в централата на партията. Той показа призовката пред камерите и заяви, че иска самият Бойко Рашков да го разпита.

"ГЕРБ им е костицата в гърлото. Надявам се да си изляза жив. Може и да ме задържат", коментира тогава Борисов. По-късно в същия ден служебният вътрешен министър каза, че той не е изпращал призовката и обясни, че е дал пълна свобода на служителите си да действат, спазвайки закона. /БГНЕС