Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

При 20% инфлация България няма как да влезе в Еврозоната. Страната ни няма и национален план за въвеждане на еврото. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с местните структури на партията в Стара Загора. Борисов присъства и на Регионална академия на младежката структура на партията в Старозагорски бани.

Кризата с управителя на Българската народна банка и това, че вече година и половина не могат да изберат нов управител на тази институция допринася още повече за тази криза, каза Борисов.

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като "популистки ход": "те трябва да вдигнат доходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, а те залагат да вдигат, където ще бъдат засегнати много хора - пенсии", добави лидерът на ГЕРБ. Според него по този начин управляващите се готвят за нови избори.

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов бе категоричен, че България ще отстоява позицията си, и "Ако Северна Македония изпълни условията по Договора за добросъседство, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане."/БГНЕС