Борисов: Президентският пост никога не ми е бил интересен

„Никога не ми е бил интересен президентският пост". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети Перперикон. Той заяви, че съвсем скоро от партията ще обявят кандидата си за президент.

На въпрос дали е готов отново да бъде премиер, той отвърна „по-подготвен няма".

„Такова шоу като в сегашния парламент, зрителите не са гледали и при в предаването на Слави Трифонов. Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм? Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Видяхте в парламента много здрава коалиция, а питам „Защо не направихте правителство?“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Видяхте в парламента много здрава коалиция, но питам „Защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство? Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм? Не беше разяснено на хората, че става въпрос за актуализация на миналогодишния бюджет. Всички тези партии, които гласуваха в куп, водени от Йордан Цонев и ДПС, гладуваха бюджет само за няколко месеца., а защо не гласувахте за цялата година, за да видим как ще излязат приходи и разходи. 135 млн. лв. струват новите избори плюс предишните два вота стават близо половин милиард похарчени грешни пари“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите парламентарни избори.

„Какво ще постигнат тези нови избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите и ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма“, каза още Борисов.

„Тези популисти, особено Радев, говореха колко е важно за честни избори да се броят квитанциите след машините. Ще ги броят и ще ги докарат така както им трябва. Аз знам, че съдията е купен“, категоричен бе Борисов.

На въпрос как ще коментира евентуалния проект на Кирил Петков и Асен Василев, лидерът на ГЕРБ коментира, че приветства всеки нов политически проект.

„Аз обаче не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката. Виждам само протестиращи сектори във всеки един бранш“, допълни Борисов.

Пиарът на Борисов - Севдалина Арнаудова, направи коментар относно изтеклия чат с главния прокурор Иван Гешев.

Тя заяви, че има телефоните на много политици и няма нищо нередно в тези съобщения. Арнаудова заяви, че е комуникирала и с Мая Манолова, и с Радев и с жена му Десислава Радева.

„Всички си обсъждат случващото се в парламента и е нормално да познавам всички. Не крия, че познавам Иван Гешев", каза тя.

„Христо Иванов и Лозан Панов дали си чатят?”, попита Борисов. /БГНЕС и Нова тв