Борисов: От утре започваме срещи с останалите партии

От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с ПП-ДБ, предаде репортер на БГНЕС.

От утре започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са да се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете. Много бързо можем да наваксаме изоставането, заяви Борисов.

Той подчерта, че никой не е дал право на ГЕРБ и на останалите партии да управляват сами. „Дори ни се подиграваха колко време продължихме разговорите с ПП. Днес дори въпросите им бяха, за да ни провалят разговорите с останалите партии и аз не им го спестих“, заяви Борисов.

В същото време всички говорят, че служебните правителства на Радев са довели до катаклизмите и хаоса в държавата през последните две години. „Затова трябва с общи усилия. Срещите утре ще отговорят ясно на въпросите“, каза още Борисов.

На въпрос колко време трябва да управлява следващото правителство, лидерът на ГЕРБ заяви с усмивка: „Не трябва да изкара пълен мандат“. На въпроса защо, Борисов отговори така: „Аз ги карах по три години и нещо, но на често. И аз трябва да ви отговоря с шега“, след това добави вече сериозно: „Най-малкият срок е да се приеме и бюджетът за догодина. Минимумът трябва да е година – година и половина“.

Той заяви, че няма проблем с БСП за Украйна и призова да се спре с предизборните коментари. „По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие“, отсече Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде избран за председател на правна комисия. „Това е доверието, като се каже нещо се изпълнява“, каза още Борисов. /БГНЕС