Борисов: Нямаме пресечна точка с президента, няма какво да губя

С президента Румен Радев нямаме никъде пресечни точки, освен безсмислените консултативни съвети, където никога нищо не се е решило. Президентът даже ще ме облекчи.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като в обръщение към нацията държавният глава свали доверието си към кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Как Радев ще свали нещо, което няма? Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно това, което винаги е говорил, заяви още Борисов.

Откъде накъде ще се коментира така едно управление от няколко политически партии, спечелили изборите по честен начин. Той е на настроения малко, смята премиерът и съобщи, че в същото време президентът е изпратил писмо, за да търси услугите на икономическия министър.

Още декември месец казах, че той за мен не е президент, а разединител на нацията. Той говори това, което БСП и ДПС говорят, каза Борисов и посочи, че поведението на Радев не е държавническо.

70 години неговата партия не е подменила един водопровод. Когато станах кмет на София, те бяха заринали София с боклуци и какво ли не още, продължи Борисов и отбеляза, че в последните 20 години винаги е бил в услуга на народа. Така, че съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството, а с други институции, подчерта премиерът.

Запитан дали намира пряка връзка между записите, които разпространи прокуратурата и снетото доверие от страна на президента, Борисов заяви: Опасно е да атакуваш прокуратурата и затова си търсиш друг враг. Аз още декември месец съм свалил доверието си от президента, заяви Борисов.

Пред медиите Борисов отново заяви, че никога е казвал, че ще се кандидатира за президент. Изкарвам си мандата и ще се занимавам с партията, каза той.

Аз знам, че Балкански поток ще го направя, знам, че интерконекторът с Гърция ще го направя. Мисля, че и Белене ще го направя, коментира още Борисов.

Премиерът посети днес строителството на тръбопровода, който трябва да докара питейна вода за бедстващия Перник. Борисов заяви, че максимално бързо хората в миньорския град ще усетят как местната власт и държавата реагират в синхрон. /БГНЕС