Борисов: Не задължаваме никой да ходи на ресторант или в мола

Кажат ли, че може със самолет да ги докарваме ваксините, веднага ще го изпратим. Перфектна е организацията.

Това коментира в хасковското село Малево премиерът Бойко Борисов, който пристигна там заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов и вицепремиера Томислав Дончев, за да проверят хода на ваксинацията.

Българите за тези десетина години изживяхме три кризи и трите ги управлявах заедно с моите колеги по най-добрия начин, заяви още Борисов и продължи: Първо финансовата криза с Гърция и световната финансова криза – България излезе с ръст на БВП с 4-5%. След това дойде миграционната криза, ние бяхме единствената държава справила се с миграционната криза. Ние управляваме по най-добрия начин пандемията – безспорно, всички колеги го отчитат, с най-либералните мерки.

И в момента ние се справяме най-добре от всички с тази ужасна пандемия – учениците ходят на училище, след няколко дни ще отворим и ресторантите. Представете си в Холандия днес или утре ще отворят фризьорските салони, досега да сте били без фитнеси, без фризьорски салони, без магазини.

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/3021513111410072

Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен, каза още Борисов.

В отговор на медии Борисов подчерта, че с предстоящото отваряне на заведенията за хранене от 1 март, гражданите трябва да бъдат разумни.

Ние никой не задължаваме нито да ходи на ресторант, нито в мола, нито в магазина, българите, благодарение на вас, са изключително добре информирани. Затова разчитам, че интелигентния народ заслужава да води нормален живот, каза още Борисов.

Имаме цял март месец да ваксинираме и това е огромен щит, посочи той. /БГНЕС