Борисов: ГЕРБ има кандидат за президент, предстои Радевата зима

Ясен е кандидатът за президент на ГЕРБ, заяви лидерът на партията Бойко Борисов. Той обаче не посочи име, казвайки само, че е известна личност.

Заобиколен от партийния актив и микрофоните на трите национални телевизии в Провадия, Борисов отправи серия от критики към служебното правителство и президента.

Абсолютно никакво значение няма, защото към днешна дата и никоя друга партия няма. Видяхме, няколко имена се спрегнаха, без да сме говорили с тях – Балтов го изчегъртаха, на Даниел Вълчев изкараха жена му какво говорила за мен. За мен е важно, че все повече хора се осъзнават и виждат, че не сме яли хора, коментира Борисов по повод предстоящите президентски избори и посочи, че ГЕРБ расте. Йорданка Фандъкова не е кандидатът ни за президент, каза още той.

Единственият господар, диктатор в момента в България се казва Румен Радев.

Имаме рекорден срив на инвестициите. От както е диктатурата на Радев всичко е на минус, каза Борисов и добави, че политическата корупция процъфтява, а чужди компании продават дяловете си и бягат.

Освен прикриването на убийство, договорим вече и за документирани измами, заяви Борисов, визирайки Румен Спецов. Шефът на НАП си е прехвърлил фирма с милион и половина задължения, добави той.

Според лидерът на ГЕРБ учредителят на новата партия – Асен Василев е взел парите за магистралите. Излъгаха пенсионерите. Спряха „Хемус” и инвестициите, продължи Борисов.

С актуализацията на бюджета доказаха, че ГЕРБ управлява много добре, те ни помогнаха много да ги разобличим, каза още той.

Борисов каза, че Радев и „протежетата” като Кацаров водели антиваксърска кампания.

Според него партиите трябва да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, публично известна като „Жан Виденовата зима”, която за Борисов сега ще бъде „Румен Радевата зима”.

По думите му основна задача на следващо правителство е РС Македония и Албания и членството им в ЕС. /БГНЕС