Борисов: Диктаторът и марионетките му си раздават парите на олигарсите, които Гешев вкара в ареста

ГЕРБ няма да остави скандала с предлагания подкуп от половин милион лева от Татяна Дончева на депутати от „Има такъв народ” да се замете под килима. Това коментира в Айтос лидерът на партията Бойко Борисов. Той попита защо по случая няма разследване.

„И аз се чудя как този блюстител на правото - министър Рашков, дето заради него си намразих името, не се самосезира, не прати БОП, не прати ДАНС; а Радев, и премиерът дори не се намесват. Той казва, че на листче пред камери за депутат!? Кой е този депутат ? Къде е това листче. Пише на листче за депутат половин милион. По моя сметка им трябваха 30 депутата да направят правителство. 30 по 500 000 прави 15 милиона ресурс!?", коментира Борисов и попита откъде са тези пари.

„Всичко зависи само от диктатора и неговите марионетки си раздават си раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главния прокурор вкара в ареста", допълни бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ коментира и заплахите за убийство на председателя на НС Ива Митева. По думите му целта е била се отклони вниманието от истинските проблеми, които има в държавата.

„Това си го измисли! Той, Тошо Йорданов я командваше иди, върни се, махни този, върни се ела тука .”

Борисов не отговори дали ГЕРБ вече имат кандидатура за президент./БГНЕС