Борисов: БСП разчитат на къса памет и ниско образовани хора

360 млн. лева увеличение на учителските заплати сме предвидили за догодина. Бързо да се провери състоянието на всички училищни автобуси съм възложил на Вълчев. Това заяви премиерът Бойко Борисов на отчета на ГЕРБ за гражданския диалог „Европа в нашия дом”, предаде репортер на БГНЕС.

Тук може да се разчита на 20 млн. лв. и още толкова за интерактивно обучение. В природните науки изоставаме, коментира премиерът.

Направихме паркове в София, за да има БСП къде да се събират. БСП разчитат на къса памет и ниско образовани хора, добави Борисов.

Когато София беше в руина след синьо-червено управление, се наложи да правим паркове, булеварди, заводи, училища, детски градини, абсолютно всичко. Нито едно нещо нямаше, ако щете и НДК. И парите за Хемус сме ги заделили, стоят по сметката, каза Борисов.

Ударно ще довършим пътя Шумен-Търговище. Мездра-Ботевград на Нанков съм разпоредил до 2-3 седмици да е готово да стартира трасето, добави Борисов.

Ако играем с техните номерца, трябва да сложим билбордове, на които да пише откога докога какво е построено. Ние няма да се сравняваме с чеверме-социалистите, не ги обиждам, цитирам Иво Христов, този Христов, който нарече социалистите чеверме-социалисти, каза Борисов.

Да си спомним как панически след тройната коалиция как тези, които сега в Южния парк се заканват, панически бягаха и се предреждаха, през глава бягаха за Брюксел, през глава бягаха да се спасяват, заяви премиерът.

Тоновете наркотици, които съм задържал при мои операции, не могат да преброят.

Ако има автокрация, как всички тези скандали цял ден не спират, апартаменти, къща, тераса, сауна, баня? От сутрин до вечер. Ако няма свобода на медиите как това ще се случва? Как след всичките тези скандали демокрацията си работи, каква автокрация? Пред кого автокрация?, попита Борисов. Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, това не е ли диктатура? Много са изнервени. Ние сме наложили стандарта - виновните си подават оставката. Но БСП разчитат на късата памет.

Тези хора говорят за борба с корупцията, тези, които когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови, поръчкови, поръчкови дела, повтори Борисов. Източили парите, а викат: не, това е политическа вендета. Към кое?

Изведнъж те казват, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, както затриха СДС, за да остане вечната БСП, БКП със същите хора? Толкова са си повярвали, че са се променили, но си личи по действията им, че не са, подчерта Борисов. /БГНЕС