Борисов: Ако Денков и Габриел не се разберат, няма ротация

Ако Николай Денков и Мария Габриел не се разберат, ние имаме ясен план – няма ротация. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Не участвам в преговорите за ротацията. Денков-Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има, уточни Борисов и отправи всички въпроси, свързани със смяна на министри към тях. Запитан къде се вземат решенията, лидерът на ГЕРБ посочи Министерски съвет. Преди дни президентът Радев сравни министрите от кабинета “Денков-Габриел” с пешки, защото решенията са се взимали “другаде”.

Въпросът е да не се стигне до ситуация, в която всеки ход е грешен, посочи още Бойко Борисов и продължи да отговаря с термини от шахмата:

Служебните министри бяха пешки, за нас сегашните министри са дами, офицери, а някои и кончета, които подскачат наляво-надясно.

В отговор на въпрос на БГНЕС Борисов отново използва шахматния език, за да изкаже мнението си за преговорите между земеделския сектор и министър Кирил Вътев.

“Ето тук има цунгцванг. Всеки ход вече им е грешен - и на едните и на другите. Протестите на земеделците и затварянията на ключови места в страната започна да тежи на хората”, смята той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не подкрепя Димитър Зоров, който е председател на Националния съюз на говедовъдите и е начело на протестите на земеделците, които продължават. “Разделението между земеделците, километричните им искания, неотчитането на връзката между земеделието и животновъдството, между оранжерията и полето са големи. Много претенции бих имал, но не съм за смяната на министър Вътев”, каза още Бойко Борисов./БГНЕС