Боно с турне в подкрепа на мемоарите си

Боно започва турне в подкрепа на издаването на новите си мемоари.

62-годишният рокаджия ще издаде автобиографията си "Surrender: 40 песни, една история" през ноември и ще предложи на феновете си по целия свят „вечер на думи, музика и малко пакости“ с новото си шоу.

„Липсват ми сцената и близостта на публиката на U2. В тези шоута имам някои истории, които да изпея, и някои песни, които да разкажа... Освен това искам да се забавлявам, представяйки моите мемоари“, се казва в изявление на Боно, изпратено до Variety

Изпълнителят на хита "With Or Without You" ще започне турнето си, подкрепено от Live Nation, в Beacon Theatre в Ню Йорк на 2 ноември, след което ще посети Бостън, Торонто и Чикаго, преди да пристигне в Обединеното кралство за дати в Лондон, Глазгоу, Манчестър и Дъблин. В Европа той ще гастролира в Берлин и Париж. Последната му изява е предвидена за 28 ноември в испанската столица.

„Surrender“ ще излезе на пазара на 2 ноември и ще запознае читателите с живота на Боно, чието истинско име е Пол Дейвид Хюсън, който изминава „необичайното пътешествие“ от детската трагедия в родната си Ирландия до превръщането му в част от най-успешните групи в света.

„Подзаглавието "40 песни, една история" се отнася до 40-те глави на книгата, всяка от които е кръстена на песен на U2. Боно е създал и 40 оригинални рисунки, които ще бъдат включени в книгата. Със своя уникален глас той разказва на читателите за ранните си дни на израстване в Дъблин, включително внезапната загуба на майка му, когато е на четиринадесет години, за необичайното пътуване на U2, за да се превърне в една от най-влиятелните рок групи в света, и за повече от двадесет години активна дейност, посветена на борбата срещу СПИН и крайната бедност. Пишейки с откровеност, самоирония и хумор, Боно отваря вратата към живота си – и към семейството, приятелите и вярата, които са го поддържали, предизвиквали и оформяли“, се казва в презентацията на книгата. /БГНЕС