Бонд изхвърли Тръмп от Шампионата на Обединеното кралство

Световният номер 1 и действащ световен шампион Джъд Тръмп изненадващо отпадна още в третия кръг на Шампионата на Обединеното кралство, след като загуби от ветерана Найджъл Бонд с 3-6.

Тръмп, който има три ранкинг титли от началото на сезона, демонстрира отлична форма в първите два кръга, в които даде само един фрейм на съперниците си, като започна уверено и днешния мач, печелейки първите два фрейма с един сенчъри брейк. 54-годишният Бонд успя да се закачи в мача в третия фрейм, но Асото в колодата отговори в следващия и се оттегли с преднина от 3-1 на почивката.

При завръщането си на масата в зала "Барбикан" в Йорк двамата състезатели изглеждаха напълно преобразени, като Бонд заигра изключително солидно, докато играта на Тръмп рязко се влоши. По този начин Бонд успя да стигне до пет поредни фрейма и да затвори мача с 6-3, поднасяйки най-голямата изненада в снукъра от началото на сезона.

На осминафиналите на надпреварата Бонд ще се изправи срещу Гари Уилсън или Джо Пери. Място сред най-добрите 16 вече намериха Ли Хан, Стюарт Бингам и Нийл Робъртсън. /БГНЕС