Бойко Рашков обвини Борисов, че е създал търговията с гласове

Такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Рашков добави, че търговията с гласове е създадена в партийни централи, които прибирали пари от своите обръчи от фирми, за да подкупват с тях най-бедните избиратели. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление. Рашков поздрави подчинените си, че са проявили куража да се „противопоставят на този, който излизаше и казваше: Аз победих”. „И никой не го питаше, защото нямаше кой да го попита: Как победи? С колко пари на глас победи?”, добави шефът на МВР.

За 30-40 години обществото и политическата ситуация коренно се промениха, само не и МВР. Всички разбирате, че няма логичен отговор на въпроса защо е бездействано толкова години по този въпрос, посочи още вътрешният министър Бойко Рашков. Решението за трансформация на някои районни управления и полицейски участъци не е еднолично решение на министъра, подчерта той. "Няколко месеца обсъждахме кое трябва да се промени в структурите на МВР. Не може в регион където няма дори население, ние да поддържаме структура", отбеляза Рашков, цитиран от „Сега“.

"Съкращения на служители няма, не са направени съкращения - направени са минимален брой съкращения. Съкратени са административни длъжности в регионални дирекции, които са 27 на брой. Това са съкращения на длъжността, а не съкращения на човек, който ще остане без работа", каза още министърът. /БГНЕС

Тагове: