Бойко Борисов: Сглобката в момента не съществува

Много преди изборите за София, ние предложихме на ПП и ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност, и ГЕРБ да не издига кандидат. На Кирил Петков му казах, кандидатирай се ти и ние няма да издигаме кандидат. Самият Иван Костов преди време произнесе една фраза, която ще остане в историята: „ще гласувам, но с отвращение“. Какво искат повече, какво е това сега - ГЕРБ подкрепяли човек на Путин, що за глупости?

Това каза в Ловеч днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки местния вот и предстоящия в неделя балотаж, предаде репортер на БГНЕС.

Как така ГЕРБ били виновни за това, че техният зам.-министър отива и мърсува, отива и снима с телефона си в нарушение на тяхната заповед (за машините за гласуване - бел. ред.). Те и това искат да ни го вменят като вина, каза Борисов.

Да си мерят приказките. За мен сглобката в момента не съществува, предупреди Бойко Борисов.

Сами си бламират вътрешния министър, чувам, че ходи с охрана, защото бил плашен от техните депутати, възмути се още лидерът на ГЕРБ. С проруските си партии бранят "Лукойл" с всичките си средства, а бензинът вече стига 3 лв. Ще излезе, че без дерогация страните имат по-евтин петрол.

Забравят, че би трябвало в сряда да сме в Народното събрание, а с това си безпринципно срещу ГЕРБ поведение, не знам как ще работим. Тепърва ще им гледаме сеира. Вече поне знам в кои партии са им аверите, и как се завират по вили и кръчмета с тях.

Може би в сряда ще направим общонационално събрание на ГЕРБ, за да видим да продължим ли да работим заедно, каза още Борисов отбеляза, че членовете и привържениците на партията му в цялата страна бушуват.

"Няма да им подкрепя и бюджета. След неделя, приятна игра!", заключи Борисов. /БГНЕС