БМЧК прави Национално състезание на ученически екипи по първа помощ

В Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен, ще се проведе официалното откриване на Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ, съобщиха от БЧК.


В състезанието ще участват 26 отбора и над 100 състезатели от цялата страна на възраст от 12 до 14 години. Чрез различни симулативни задания в отделните пунктове ще бъде оценявана подготовката им по първа долекарска помощ, по общи знания за Движението на Червения кръст и Червения полумесец и по други важни и основни за организацията дейности.

Състезателите ще демонстрират готовността и уменията си за реакция при бедствия, аварии и кризи, в т.ч. техники за транспортиране на пострадали и тяхното обгрижване.

Откритите пространства на тренировъчния център ще се превърнат в специализирани пунктове, на които състезатели, статисти, съдии и други подготвени специалисти реалистично ще пресъздадат реални ситуации, в които всеки може да попадне, и в които е изключително важно и полезно да бъдем добре подготвени.

Уменията на участниците ще бъдат оценявани от съдийска колегия с главен съдия д-р Десислава Кателиева, председател на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

На откриването ще присъстват представители на ръководството на Българския Червен кръст, както и партньорски организации и институции.

Събитието ще се проведе с подкрепата на корпоративни дарители, част от „Партньорската мрежа за подкрепа на БЧК“. /БГНЕС