Бивш лекар на Белия дом обвини администрацията в укриване на истината за здравето на Байдън

Американската администрация крие истината за здравословното състояние на президента на САЩ Джо Байдън, това предизвиква "тревога", заяви в интервю за „Фокс нюз” бившият лекар на Белия дом, конгресменът републиканец Рони Джаксън.

Публикацията е озаглавена „Бивш лекар на Тръмп, Обама разкритикува „тревожния“ доклад за здравето на Байдън: На укриването трябва да се сложи край (Former WH doctor for Trump, Obama blasts 'alarming' Biden health report: 'The cover-up needs to end').

Подзаглавие пък гласи: Конгресменът Рони Джаксън казва, че американците могат да видят как „психичното здраве на Байдън е в пълен упадък“ (Rep. Ronny Jackson says Americans can see that 'Biden's mental health is in total decline')

Американският лидер премина годишен медицински преглед в четвъртък, след което Белият дом разпространи текст от пет страници от заключението на лекуващия му лекар, в който се посочва, че Байдън е в състояние ефективно да изпълнява функциите на президент, здрав е и не страда от склероза или болестта на Паркинсон.

Коментирайки резултатите от проучването, Джаксън поиска край на "укриването" на информация за здравето на президента. „Повечето американци виждат, че психичното здраве на Байдън е в пълен упадък, но Белият дом не показва прозрачност относно това какво се случва, ако изобщо се случва нещо, за да се справи с този проблем и с неспособността му (на Байдън) да си върши работата си“, каза конгресменът. Според бившия лекар на Белия дом публикуваният доклад „потвърждава, че тази администрация остава непреклонна в прикриването на истината“. "Това е тревожно, като се има предвид, че вече изпратих три писма до Белия дом с изискване Байдън да направи когнитивен тест и резултатите да бъдат публикувани, но всички те бяха игнорирани. Всеки може да види, че нещо не е наред – трябва да се сложи край на укриването на информацията", каза Джаксън. Байдън навърши 80 години миналия ноември. /БГНЕС

Тагове: