Бивш командос: Хора като Ангел Христов - Геле не умират случайно, убиха го

След обяд днес в Дупница бе погребан Ангел Христов-Геле, знаково лице за Дупница, починал на 2 юни вечерта от инфаркт в с. Ресилово, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Опелото в храм "Св. Георги Победоносец" започна в 13.30 ч., и приключи час по-късно. В 14.40 траурната процесия потегли за гробищния парк в Дупница. Геле бе изпратен от близките си, бивши колеги от ЦСБОП-барети, сред които Златомир Иванов-Златко Баретата, приятели, бившия кмет на града Атанас Янев, общински съветници.


Сред най-близките на „братя Галеви“, бяха още Васил Капланов – Каплата, жената на Пламен Галев - Юлиана, адвокатът на Братя Галеви – Емил Велинов, Апостол Чакалов – Тоци /спряган за дясната ръка на Галеви/, Конана, Атанас Янев /бивш кмет на Дупница/, зам.-кметът Крум Милев, Васил Жечев – ректор на колежа по туризъм в Благоевград и други.


Васил Жечев каза, че е тук, за да изпрати в последния му път синът на старшината му от казармата, когато служил като войник в Сандански, или бащата на Ангел Христов.


„Такива хора като Ангел Христов не умират, държавата ги изстискваше „като лимон“ и след това ги изхвърляше. Убиха го, сигурен съм в това, как иначе ще умре здрав като бик човек“, каза пред медиите дупничанин, който показа книжката си на командос, но не се представи.

Опелото, на което присъстваха около 500 души, премина спокойно./БГНЕС