Били Джоел прекрати концертите си в "Медисън Скуеър Гардън"

Били Джоел ще приключи редовните си концерти веднъж в месеца в "Медисън Скуеър Гардън" през юли 2024 г., когато ще изнесе 150-то си представление в залата.


"Трудно е да се повярва, че успяхме да правим това в продължение на 10 години", каза Джоел на пресконференция. "Вече съм на 74 години. Догодина ще навърша 75 години. Това изглежда хубаво число за такова решение".

"Донякъде съм смаян, че това продължи толкова дълго", добави той. "Екипът ми казва, че бихме могли да продължим да продаваме билети, но 10 години, 150 представления - мисля, че беше достатъчно!"

Регулярните концерти започнаха през януари 2014 г., като Джоел изнасяше по едно шоу всеки месец в залата в Манхатън, както каза тогава, "докато търсенето продължи". Всяко шоу е било разпродадено, откакто е започнало.

През юли 2015 г., с 65-тото си шоу в живота, Джоел счупи рекорд за "най-много изпълнения в живота на всеки артист", за което получи знаме в прочутата зала.

"Има само едно нещо, което е по-нюйоркско от Били Джоел - и това е концерт на Били Джоел в MSG", казва кметът на Ню Йорк Ерик Адамс. "В продължение на повече от 50 години музиката на Били определя нашия град и ни обединява. От името на 8,5 милиона нюйоркчани поздравявам Били за историческата поредица от разпродадени концерти в MSG и ти благодаря, че цял живот си доставял радост на всички нас", добави Адамс.

Джоуел е носител на шест награди "Грами" - както и на наградата "Легенда на Грами" през 1990 г. - и е включен в Залата на славата на рокендрола през 1999 г. и в Залата на славата на авторите на песни през 1992 г./БГНЕС