Билал Бари донесе късен успех на Левски при гостуването на Славия

Отборът на Левски стигна до късен и труден успех над Славия с 1:0 като гост в столичното дерби от 14-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал "Овча Купел" "белите" играха с човек по-малко повече от половин час, но бяха близо до точката, преди нападателят на Левски Билал Бари да се разпише в 82-та минута.

Билал Бари бе герой за "сините"

Възпитаниците на Станимир Стоилов доминираха от самото начало и бяха активни в атака, но не затрудниха сериозно вратаря на домакините Светослав Вуцов. Пет минути след почивката Бари се откъсна от защитата на Славия и бе повален от Венцеслав Керчев, като първоначално реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа, но след намеса на ВАР нарушението бе извадено извън наказателното поле, а изстрелът на Георги Миланов от свободния удар срещна гредата. В 61-та минута Ерол Дост от състава на Славия получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Андриан Краев и бе изгонен. "Белите" се защитаваха умело, но се пропукаха в 82-та минута, когато Радослав Цонев центрира точно отляво и Бари вкара с глава от непосредствена близост. В оставащите минути играчите на Златомир Загорчич нямаха сили да отговорят и записаха трета загуба от началото на сезона.

След този успех Левски се изкачи до осмо място в класирането със 17 точки, докато Славия заема четвърта позиция в подреждането с актив от 23 точки. В следващия кръг, който ще се изиграе след паузата за мачовете на националните отбори, Славия гостува на Царско село, а Левски е домакин на Ботев Враца, но Спортно-техническата комисия към БФС все още не е определила точните дати и часове за двубоите. /БГНЕС