Биков: Между Радев и Петков има конфликт, а не напрежение

Очевидно е, че има не просто напрежение, а конфликт между президент и премиер. Това каза народният представител от ГЕРБ - СДС Тома Биков пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

Според Биков темата Македония е била повод.

"Този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в ръководството на "Булгаргаз" и изобщо от правенето на тези промени от страна на правителството. Това, което вчера президентът каза на премиера, беше "Не ми пипай хората", премиерът му каза: "Не ми се бъркай". Според мен е много рано да говорим за "Боянски ливади", но е въпрос на време "Боянските ливади да се състоят и с това настоящото правителство да бъде делегитимирано и да приключи със своя живот", заяви още той.

Тома Биков прогнозира, че не винаги свалянето на едно правителство бива следвано от нови избори. "Какво ще се случи след това, ще видим. Факт е, че има такъв конфликт и той е заради "Булгаргаз". Не съм съдия да кажа кой е прав, ние споделяме притесненията на г-н Радев, който доста ясно изрази притесненията си, че ще бъдат вкарани посредници между "Булгаргаз" и "Газпром" и че там проличава корпоративен интерес. Нещо, което казахме още преди г-н Радев да го каже вчера", заяви още Тома Биков. /БГНЕС