БФС: Софийски градски съд категорично обяви Конгреса на 18 март за незаконен

От Българския футболен съюз излязоха с официално становище след публикуването вчера от кандидата за президент на централата Димитър Бербатов решение на Софийски градски съд по отношение на провелия се на 18 март Конгрес на футболния съюз.

Вчера Бербатов публикува решението и заяви, че СГС е решил, че Конгресът на БФС на 18 март е незаконно отменен от централата. Неяснотата относно провеждането му обаче довела до опорочаване процедурата по определяне на делегати за Общото събрание, а с това и отмяна на всички решения от Конгреса. Има двуседмичен срок за обжалване, като предстои такова пред Софийския апелативен съд.

Президентът на БФС Борислав Михайлов.

От БФС внесоха няколко уточнения, сред които и това, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения Конгрес на БФС на 20 май тази година.

Ето и становището на БФС:

„Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение“. /БГНЕС