БФ Волейбол: Не сме избрали нов национален треньор

Управителният съвет на БФ Волейбол все още не е избрал кой ще бъде новият селекционер на мъжкия национален отбор. Това обявиха от БФВ във връзка с твърденията в различни медии, че избор на национален треньор на мъжкия национален отбор е направен. "Тази информация не отговаря на истината и затова искаме да внесем точна и ясна конкретика относно заседанието на управата на 27 септември", заявяват от Федерацията.

Президентът на Федерацията Любо Ганев

"Ето нашето становище:

В рамките на Управителния съвет от 27.09.2022 г. бе проведена предварителна дискусия, на база на която бяха определени петима кандидата, с които ще бъдат проведени детайлни разговори от страна на екип на БФВ. В резултат на тези разговори трябва да бъде набавена следната информация за очакванията и вижданията на всеки от кандидатите:

1. Стратегия за развитие на отбора:

- в краткосрочен период

- в дългосрочен период

2. План за постигане на целите

3. Наблюдения за състоянието на националните състезатели към днешна дата и виждане за разширен състав

4. Изискване за подготвителни периоди за 2023, предвид натоварена програма и отговорни състезания

5. Виждане за шансовете ни за класиране в рамките на домакинското европейско първенство и олимпийска квалификация.

6. Необходим щаб и лица в него

7. Финансови условия

8. Срок на договор

9. Други.

На база на описаното по-горе, членовете на УС на БФВ ще бъдат в състояние да направят обективен и информиран избор на свое следващо заседание.

Към настоящия момент са провеждани единствено предварителни разговори с потенциални кандидати за потвърждение на принципен интерес. Твърдението, че избор вече направен, е невярно и може единствено да попречи на провеждането на обективен и професионален процес на избор".