Без допълнителни мерки срещу заподозрения в непредумишлено убийство на Сала

Няма да бъдат взимани допълнителни мерки срещу мъжа, арестуван по подозрение в непредумишлено убийство на загиналия аржентински футболист Емилиано Сала, съобщиха от британската полиция.

Тялото на Сала бе открито сред останките от самолета през февруари 2019.

28-годишният южноамериканец загина при самолетна катастрофа заедно с пилота Дейвид Иботсън над Английския канал на 21 януари миналата година – само дни, след като играчът се бе присъединил към Кардиф от френския Нант. През юни 2019 полицията в Дорсет арестува 64-годишен мъж от Северен Йоркшър в северната част на Англия по подозрение в непредумишлено убийство от неуточнено незаконосъобразно действие. Но разследващият Саймън Хъкстър заяви, че полицията „няма да търси отговорност…във връзка с обвинения в убийство“. Арестуваният мъж „няма да бъде обект на допълнителни мерки по отношение на това обвинение“, каза той в свое изявление, добавяйки, че продължава разследване на Civil Aviation Authority. Сала тогава бе рекордната покупка на Кардиф, след като бе договорен за 15 млн. паунда от Нант. Футболистът пътува до уелската столица, за да завърши сделката, впоследствие се завърна в Северозападна Франция да събере си събере нещата и да се сбогува със съотборниците си. Самолетът му, пилотиран от Иботсън, изчезна от радарите на остров Гърнзи. По-късно тялото му бе открито сред останките от самолета, но тялото на Иботсън все още не е намерено.

Оттогава насам, двата клуба са въвлечени в законова борба относно трансферната сума. Последният доклад на Разузнавателното звено на Британските военновъздушни сили (ААИБ) относно трагичния инцидент ще излезе в петък. През август миналата година ААИБ заяви, че Сала и Иботсън, които са били единствените хора на борда на самолета, вероятно са били изложени на „потенциално фатални“ нива на въглероден оксид. Излагането на подобни нива „може да ограничи или наруши способността на пилота да управлява самолет в зависимост от нивото на излагане“, се добавя в него. /БГНЕС