Бетис – Валенсия е финалът в турнира за Купата на Краля

Бетис се класира за финала в турнира за Купата на Краля по футбол, след като преодоля драматично Райо Валекано в полуфиналната фаза на надпреварата.

Играчите на Бетис ликуват след достигането до финала.

Първата среща между двата тима завърши при успех на тима от Севиля с 2:1 в Мадрид, но на реванша Райо бе близо до това да вкара мача в продължения, след като поведе чрез Бебе в 80-та минута. Във втората минута на добавеното време обаче влезлият от скамейката Борха Иглесиас се справи със стража на гостите Лука Зидан, за да прати своя отбор в спора за трофея.

Там съперник на Мануел Пелегрини и компания ще бъде Валенсия, който елиминира Атлетик Билбао след равенство 1:1 в Билбао и успех с 1:0 във Валенсия. Бетис е печелил два пъти надпреварата в своята история, като го стори за последно през 2005 година, когато надви Осасуна с 2:1 след продължения. Валенсия е далеч по-титулуван от съперника в съревнованието със своите осем трофея, последният от които през 2019, когато „прилепите“ надиграха Барселона с 2:1.

Финалът в турнира за Купата на Краля 2022 ще се проведе в Севиля, но не в дома на Бетис „Бенито Виямарин“, а на „Ла Картуха“ на 23 април. Стадионът прие и последните два финала на надпреварата през 2020 и 2021, спечелени съответно от Реал Сосиедад и Барселона. /БГНЕС