Берое победи Спортист и запази елитния си статут

Берое ще играе в Първа лига и през следващия сезон, след като в бараж за влизане/оставане в елита надви Спортист Своге с минималното 1:0. Двубоят се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново.


В герой за заралии, които за първи път бяха водени от Веселин Пенев, който застана начело на тима след раздялата със старши треньора Николай Киров, се превърна Уерди Мара. Офанзивният футболист на старозагорци се разписа в 35-та минута. Иначе, сблъсъкът в дома на Етър бе равностоен, като "шоколадите" също имаха своите възможности, но така и не успяха да преодолеят стража на Берое Иван Гошев. Всъщност, топката влетя в мрежата на вратаря в 90-та минута, но попадението на Георги Николов бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР).

Така Берое запази елитния си статут през идната кампания, а Спортист ще трябва да почака поне още една година, за да опита да влезе в Първа лига. Резултатът на "Ивайло" означава, че в елита през следващия сезон ще играят Етър и Крумовград, а във Втора лига ще се подвизават изпадналите Септември София и Спартак Варна.

Сезонът в Първа лига приключва в неделя с баража за място в квалификациите на турнира Лига на конференциите между Левски и Арда. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" в столицата е с начален час 19:00. /БГНЕС