Беретини надви Краинович и защити короната си в Куинс

Матео Беретини се поздрави с втора поредна титла на тенис турнира в Куинс Клъб, Лондон, след като надделя над Филип Краинович със 7-5, 6-4 в спора за трофея, продължил малко повече от час и половина игрово време. За италианеца това бе втора поредна титла след завръщането в Тура след тази в Щутгарт миналата седмица.

Матео Беретини.

Поставеният под номер 2 в основната схема първи достигна до пробив в петия гейм, но сърбинът направи моментален рибрейк. Играта вървеше равностойно до 11-ия гейм, когато Беретини нанесе втори и решителен удар в откриващата част, след което сервира успешно за аванс в резултата. Това осигури необходимото спокойствие на миналогодишния финалист на Уимбълдън, който сломи съпротивата на Краинович след брейк в петия гейм, който така и не бе върнат от представителя на западната ни съседка.

Беретини приключи срещата с 14 аса и загуби само седем точки на първи сервис в целия двубой. В добавка, той спаси една от двете възможности за пробив пред съперника. За италианеца това бе седма титла в кариерата и четвърта на трева след двете на Куинс, тази в Щутгарт миналата седмица, когато бе надигран Анди Мъри, и трофея в германския град от 2019. Останалите три титли на Беретини са на червена настилка.

30-годишният Краинович загуби и петия си финал в кариерата след тези на Мастърса в Париж през 2017, турнирите в Будапеща и Стокхолм през 2019, и в Хамбург миналата година. /БГНЕС