Бербатов: Нека най-накрая се даде шанс на отборите да направят своя личен избор

Екипът на кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов публикува отворено писмо относно извънредния Конгрес на централата, насрочен за 12 октомври.

Припомняме, че Софийски градски съд нареди провеждането на Конгрес на родния съюз на 12 октомври след инициирана подписка от екипа на Бербатов. БФС потвърди въпросното Общо събрание, като гласува и провеждането на редовен Конгрес на централата на 18 март, 2022.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов.

Ето и цялото писмо:

Тъй като правилата за провеждане на конгреса и за избор на президент и изпълнителен комитет трябва да се вземат от изпълнителен комитет, а БФС няма време да организира такъв в допустимите срокове преди конгреса, тези дни, а може би дори днес, ще бъде свикано изпълнително бюро, за да вземе тези решения! А тези правила за провеждане на конгреса да бъдат одобрени впоследствие на бъдещо заседание на изпълнителния комитет, точно преди конгреса на 12 октомври.

Въпросните правила за провеждане на конгреса са за това:

Как да се гласува - гласуване при спазване тайната на вота;

С каква бюлетина да се гласува - интегрална;

Къде да се гласува - в урните пред делегатите, а не в тъмните стаички;

Кандидатите за президент трябва да бъдат допуснати вътре в залата от самото начало, медиите да бъдат допуснати и да отразяват целия конгрес, делегатите и кандидатите за президент да имат право да се изкажат на самия конгрес.

Да се подпише договор и запази Зала 1 на НДК, което още не е направено!

Да се запази и плати хотелът за всички делегати, които идват на конгреса!

Тъй като БФС тези дни призова за честно провеждане на конгреса, сега е моментът да покажат че го мислят наистина. Надяваме се всички ние да станем свидетели на точно това и взетите решения от изпълнителното бюро да бъдат точно такива.

Ако в близките дни има интензивно подаряване на топки, ако има събиране в ресторанти и вечери с музикално оформление и други подобни екстри, отборите просто да обърнат внимание на факта, че това винаги се случва точно преди конгреси, а през останалото време сякаш не съществуват за БФС!

Надяваме се да не ставаме повече свидетели на поредните подмолни игри, както вчерашните, с искане от БФС съдът да спре конгреса с ограничителна мярка, което не беше уважено, разбира се!

Нека най-накрая се даде шанс на отборите да направят своя личен избор кой да бъде избран за президент на БФС!

Екипът на Димитър Бербатов

София,

15 септември 2021 г. /БГНЕС