Бербатов: Футболната общественост има право да знае кои са изключените 41 клуба

Екипът на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов излезе с публикация на официалната си страница във Фейсбук, в която настоя футболната общественост и футболните клубове да узнаят кои са изключените 41 клуба.


Припомняме, че на последното заседание на Изпълнителния комитет на родната централа бяха изключени 41 клуба, без дори да се предоставят имената им и причините за тяхното изхвърляне.

Пълен текст на публикацията на Р-Еволюцията е тук:

„Докато създават каша след каша в българския футбол и схема след схема, за да продължат проваленото си управление, така наречените отличници от Бояна, парадиращи със своята прозрачност, продължават да мълчат за теми, по които би трябвало да имат отговорност към футболната общественост и към клубовете - членове на БФС. Като безпардонното тайно изключване на нови 41 клуба, случило се на последното заседание на Изпълкома - без дори да се предоставят имена на клубове и да се разглеждат конкретни поводи за изключване на конкретен клуб. Удобен "празен списък", в който впоследствие да може да бъдат попълнени "неудобни" клубове.

След като Борислав Михайлов и приближението му предложили, а членовете на Изпълкома гласували да се изключат 41 клуба, без дори да знаят кои са и какви са евентуалните провинения конкретно за всеки, прозрачните от Бояна продължават да крият тайната си схема.

Футболната общественост и футболните клубове имат право да знаят!

Кои са изключените 41 клуба?

Защо в решенията от заседанието на Изпълкома не споменавате и дума за изключените клубове?

Отделно си остава и въпросът към членовете на Изпълкома: Не ви ли е поне малко гузно, че гласувате изключване от системата на БФС на клубове, без дори да са ви предоставили имената им?“. /БГНЕС