Бензема подписа договор с Реал Мадрид до 2023

Голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема ще остане в клуба през следващите два сезона, след като днес подписа нов договор с тима до лятото на 2023 година. Настоящият контракт на френския национал изтичаше след края на сезона 2021/22, но ръководството на Кралския клуб си подсигури оставането му на "Сантяго Бернабеу" през следващите два сезона.

Карим Бензема

33-годишният Бензема се присъедини към Реал Мадрид през 2009 година от френския Лион, като вече има 560 мача за испанския гранд във всички турнири. Той номер 5 във вечната голмайсторска листа на мадридчани с 281 гола, само девет по-малко от четвъртия в класацията Сантияна. Той има сметката си и 19 трофея, спечелени с Реал - 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти титлата в Ла Лига, 2 пъти Купата на Краля, 4 пъти Световното клубно първенство, 3 пъти Суперкупата на Европа и 3 пъти Суперкупата на Испания.

След преминаването на Кристиано Роналдо в Ювентус през лятото на 2018, Бензема се превърна в лидер на Реал Мадрид, а след напускането на Серхио Рамос той ще бъде и първи капитан на тима. /БГНЕС