Бензема отказа поканата на Макрон да присъства на финала на Световното

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема отхвърли поканата на френския президент Еманюел Макрон да присъства на финала на Световното първенство в Катар. Това съобщава ESPN.

Както е известно носителят на "Златната топка" трябваше да пътува за Доха с президентския самолет, но той, подобно на Лоран Блан, Зинедин Зидан и Мишел Платини, е отхвърлил това предложение.

Бензема се контузи точно преди началото на турнира и не можа да помогне на френския тим в Катар. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан така и повика нов играч на неговото мястото му, а възстановяването на Бензема, който вече тренира на пълни обороти с Реал Мадрид, даде хляб на спекулациите, че Дешан може да го включи в състава за финала с Аржентина. Това обаче не се случи, а нападателят публикува кратко съобщение с текст "не ми пука", което бе разтълкувано от френските медии като доказателството за конфликта му с Дешан.

Макрон покани в своята делегация всички контузени играчи на "петлите". Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку със сигурност ще бъдат на трибуните до президента, като първите двама вече са в Катар, а нападателят на РБ Лайпциг ще пътува със самолета на Макрон. Тео Ернандес няма да присъства, тъй като не получи разрешение от Байерн Мюнхен. /БГНЕС