Бензема и Винисиус изведоха Реал до успех над Валенсия

Отборът на Реал Мадрид поведе с осем точки на върха в класирането на Ла Лига, след като победи Валенсия с 4:1 у дома в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. На "Сантяго Бернабеу" пореден страхотен мач за Кралския клуб направиха нападателят Карим Бензема и крилото Винисиус Жуниор, които отбелязаха по два гола за успеха. Гонсало Гедеш вкара почетното попадение за "прилепите".

След този успех тимът на Карло Анчелоти вече има 49 точки, осем повече от втория Севиля, който обаче е изиграл два мача по-малко. Днес андалусците приемат Хетафе от 17:15 часа. Валенсия е на девета позиция с актив от 28 точки.

За Реал Мадрид предстои участие в турнира за Суперкупата на Испания, който ще се проведе в Рияд, Саудитка Арабия в периода 12-16 януари. В полуфиналите Реал ще се изправи срещу Барселона на 12 януари, а на следващия ден Атлетико Мадрид среща Атлетик Билбао.

В друг мач от вчера Барселона завърши наравно 1:1 при гостуването си на Гранада. Каталунците помислиха, че са открили резултата чрез Люк де Йонг в началото на срещата, след като нидерландският нападател се извиси след центриране на Гави и направи безпомощен Луис Максимиано. Намеса на Системата за видеоповторение (ВАР) обаче отмени попадението поради засада. Все пак Де Йонг бе в прегръдките на съотборниците си след около час игра, когато се разписа след асистенция на Дани Алвес.

Гави обаче пое преждевременно към съблекалните в 79-та минута за втори жълт картон, а в края Гранада се възползва от численото си преимущество и стигна до точката след попадение на Антонио Пуертас. Така, Барса не успя да се изкачи до топ 4 в класирането, като е шести с 32 точки, на една от четвъртия и третия съответно Реал Сосиедад и Бетис, които са с по 33. Гранада е 12-и с 24 точки. /БГНЕС